Pathé Baby model A 9,5mm vanaf 1922


*De projector behoort niet meer tot de collectie*
*This projector is no longer part of the collection*
Dit is het eerste model uit de Pathé Baby reeks. Te herkennen aan het geprinte embleem onder de lens. De projector is volledig en draait vlot. Deze projector heb ik in één lot aangekocht, samen met de Pathé Kid, de Pathé Baby filmcamera en de Pathé Baby model G. In dit lot zaten nog 2 Pathé Baby projectoren en een Pathé Lux. Deze laatse projectoren zijn echter enkel voor reserve onderdelen aangezien ze niet volledig zijn en/of niet werken. Gelukkig had ik al een werkende versie van de Lux (zie verder in deze blog).This is the first model from the famous Pathé Baby series. You can recognise it by the printed label beneath the lens. The projector is complete and turns smoothly. I bought this together with the Pathé Kid, the Pathé Baby model G and the Pathé Baby movie camera. There were also two other Pathé Baby projectors and a Pathé Lux in the same lot but they are not working and are used for spairs (not shown in this blog). Luckily I have also a working model of the Lux (see further in this blog).

5 Responses so far.

 1. beste, ik las zojuist uw artikel over de pathé baby, ik heb ook zo'n baby staan, naar ik aanneem niet meer compleet, heeft u soms interesse deze over te kopen?

 2. hallo, jammer maar voorlopig koop ik geen Pathé Baby projectoren meer aan.

 3. Ole van Luyn says:

  Het exemplaar dat ik op een rommelmarkt vond mist zijn slinger - niet het kleintje om de spoel weer op te winden maar de grote, om de film te vertonen. Waar o waar zou ik een vervangende slinger kunnen vinden of laten maken? Wie kan me helpen?

  Ole van Luyn
  luyn@hotmail.co.uk

 4. Ole van Luyn says:

  Het exemplaar dat ik op een rommelmarkt vond mist zijn slinger - niet het kleintje om de spoel weer op te winden maar de grote, om de film te vertonen. Waar o waar zou ik een vervangende slinger kunnen vinden of laten maken? Wie kan me helpen?

  Ole van Luyn
  luyn@hotmail.co.uk

 5. Anoniem says:

  Zeer waarschijnlijk kan zo'n slinger gemaakt worden door Van der Schilden - de Jong in Aalsmeer. Zij kunnen alles maken. www.vanderschilden-dejong.nl