Egyptische projector 35mm (onbekend)

Deze projector werd door de vorige eigenaar gekocht in een winkel met Egyptishe spullen in Londen.

De projector is zo goed als zeker eigenhandig in elkaar geknutseld en dat maakt dat deze projector waarschijnlijk een uniek exemplaar is. Er is dan ook geen enkele referentie om deze projector te dateren. Ik vermoed wel dat hij er ouder uitziet dan dat hij in werkelijkheid is.
De techniek is nogal rudimentair. De projector werk met een Maltees kruis, maar draait niet erg vlot (enkele onderdelen zijn verbogen). Als sluiter gebruikt hij geen vlinder maar achter de lens zit een metalen plaatje op een as dat ronddraait en zo telkens de lens afdekt.

De projector bestaat voor het grootste gedeelte uit hout. Het lamphuis is langs de binnenkant bekleed met metalen/blikken plaatjes (filmblikken van Agfa Gevaert). Er zit ook een reflector in het lamphuis. Bovenop het lamphuis is een metalen plaatje bevestigd met vreemde tekens op (niet te ontcijferen) en er zitten ook enkele oude muntjes op vastgespijkerd.


Voorlopig is de projector nog niet opgekuist.
Indien iemand meer informatie kan geven over deze projector (of gelijkaardige) zou ik dit ten zeerste kunnen appreciëren.