Duitse 35mm projector Heimprojektor Seischab & Co 1930


Update: Ik heb de projector teruggevonden in het ACR (Ariël Cinematographica Register). Dit is niet het Kinino model van de Duitse firma Nitzsche, maar dit is een Heimprojektor van de Duitse firma Seischab & Co. uit ongeveer 1930. De projector staat beschreven in het ACR onder het nummer ACR 756.Update: I have found the projector in the ACR (Ariel Cinematographica Register). This is not the Kinino model of the German firm Nitzsche, but this is a Heimprojektor of the German firm Seischab & Co.. from about 1930. The projector is described in the ACR under number ACR 756.

Dit is een Duitse 35mm projector waarmee je ook toverlantaarnplaatjes kon projecteren. Ik heb deze projector nog niet kunnen identificiëren, maar de kans is groot dat het hier gaat om een projector van de Duitse fabrikant Nitzsche. Een model met dezelfde vormgeving is terug te vinden op het internet, dit model werd Nitzsche Kinino genoemd (zie foto onderaan) en werd geproduceerd vanaf 1913. Van het Kinino model zijn verschillende versies gemaakt. Of het werkelijk een projector van Nitzsche is weet ik niet. Een datum durf ik er dan ook niet op te plakken.

This is a German 35mm movie projector. You can also project magic lantern slides with it. I haven't been able to identify this projector, but it could be a model from the German manufacturer Nitzsche. I found a similar model on the internet. This model is called Nitzsche Kinino and was produced from 1913 onwards. There are several different versions of the Kinino model, maybe it is one of them.
Nitzsche Kinino heim-kinematograph circa 1913